Hustle and bustle

Packningsfrenesi! Hur ska jag få med allt? Vad VILL jag ens ha med mig? Vad kommer jag att behöva som jag inte vet? Hur många kilo är jag uppe i nu? Kanske jag kan klara mig utan den här boken? VAR ÄR MITT PASS?! Måste ha de skorna, och de, och de och sandalerna, och de högklackade, och flip flop och så stövlarna. Nej det går inte, för mycket. Herregud, jag har ju ingen jacka med mig. Eller ska jag strunta i det? Hjälp, flygbiljetten! Hur många kilo är det nu då?

...och så vidare ändå tills jag är på Arlanda tisdag morgon.




SU, Stockholm och släkt

Så igår åkte jag äntligen ut till campus för att registrera mig. Mötte upp med Elena (som hade ny snygg frisyr) och träffade även några gamla klasskamrater och lärare. Kände mig lite ledsen över att jag kommer att missa kurser med toppenlärarna från förra året, men det gick över när samtalen kom in på de mindre bra (läs usla) lärarna. Det var för övrigt ganska peppande att vara tillbaka i studentmiljö, kände suget efter hörsalar och kurslitteratur! (Nej, jag är inte ironisk.)

Elena och jag promenerade i stan ett tag innan jag var tvungen att åka vidare för att möta upp med brorsan och pojkvännen för att åka till min morbror. Födelsedagsfirande av hans flickvän och sista tillfället för mig att träffa släkten! Lite sorgligt var det.

Och just det! På hemvägen passade vi på att åka förbi ishallen eftersom vi hade spanat ut att NL hade träning! Blev helt galet sugen på att vara med, trots att klockan var strax över 21 en torsdag och jag visste att de skulle träna en timme till. När vi kom in i ishallen höll jag nästan reflexmässigt på att förklara för Bengan varför jag var sen till träningen, innan jag kom på att jag inte skulle vara med, och då kändes det ännu värre. Men det ska bli sjukt kul att komma och titta på SM i vår! :)








Det blev...

...en Spanienblogg i alla fall! Sa till alla att jag ändå inte skulle orka/hinna uppdatera, men jag känner mig inspirerad :) Kanske beror det på att jag fick mail från Erasmus i Alcalá igår som hälsade mig välkommen och informerade mig om vad jag ska göra när jag kommer ner. Jag fick även en friend request på facebook från en Juan som jag är ganska säker är min Erasmusfadder :) 

I väntan på den 27 då jag ska registrera mig funderar jag på vad jag ska packa, planerar resan från Barajas till Alcalá och (försöker) kommunicera med min blivande hyresvärdinna, Sofia. Jag är otroligt nyfiken på de två studenterna jag ska bo med, det enda jag vet om dem är att de är tjejer, kommer från Galicien och studerar juridik, men Sofia verkar seriös och tar nog inte in vem som helst.

För er som lyckats missa det är det alltså den 1 september jag åker, inte alls långt kvar! Jag hade en toppen avskedsfest tack vare alla underbara människor som kom dit, så nu är det bara förväntan och lite nervositet som gäller!

Vill ni hålla er uppdaterade om vad jag pysslar med i nere i värmen är det alltså denna sida ni ska bokmärka. Jag kommer lägga upp bilder när jag tar dem och skriva om alla pinsamma kulturella och sociala snedsteg jag kommer att göra, samt lite smått och gott om Madrid, studierna och hemlängtan. Eller nej, stryk det sista :)  

RSS 2.0