We're getting there

Jag har faktiskt bockat av några punkter på min mentala checklista innan jullovet. Jag är klar med uppsatsen om mochicafolket, men jag skjuter upp att lämna in den för jag är rädd att den är för dålig. Jag har läst klart två romaner till och är halvvägs genom den tredje. Det fattas bara ett par sidor på litteraturuppsatsen. Så man kan säga att när jag gjort klart den och haft min muntliga presentation av historieuppsatsen så fattas bara uppsatsen i Lenguas y dialectos de España, lite mer läsning och uppgifterna i lingvistik som vi inte ens fått än.

Det som har varit skönt är att litteraturuppsatsen går relativt fort att skriva, jag märker att det är detta jag tycker är roligt, och jag behövde känna det efter historieuppsatsen där jag fick tvinga ur mig varje mening med gråt och tandagnisslan. Och som sagt så är jag trots det inte säker på att den duger eller att det är vad läraren vill ha. Men i litteraturen känner jag mig på hemmaplan.

Ikväll blev det middag ute med Jessica och Sabina, vilket var skönt eftersom morgonlektionen var inställd för att läraren var sjuk och jag suttit inne mest hela dan förutom eftermiddagslektionen som bara var en timme.

Längtar efter första december så jag kan börja spela julmusik och julmysa, även om det inte blir så mycket pynt här. Men restaurangen vi var på hade verkligen tagit julen på allvar, det var glitter och julgran och kulor och epilepsibelysning överallt! Kombinerat med lite spansk folkmusik och paella, riktig julstämning :P

Nu blir det bingen, imorgon har jag historia och dialekter på schemat. Kramkram!

Semesterkänsla

Nu har jag kommit tillbaka efter att ha spenderat helgen i Torrevieja med mamma, pappa, mormor och morfar. Det var underbart, som en liten semester med familjen mitt i terminen. Framförallt gjorde det stor skillnad att Torrevieja är en kuststad, det märks att man har saknat stora vatten. Men mest av allt har jag ju saknat familjen, så det var helt fantastiskt att kunna träffa dem nu. Dessutom är det ju mindre än en månad kvar nu tills jag får se dem och min bror igen, och träffa pojkvännen också som jag saknar galet mycket och inte kunde följa med :(

Vi hade det varmt och skönt, och jag har fått se Alicante också, väldigt annorlunda med också väldigt likt Madrid, paradoxalt nog. Det var lite tungt att åka tillbaka till plugg och lite kallare temperaturer (lite ;) ) men nu är det bara att köra på fram till jul. När julstämningen kommer igång kommer det också underlätta tror jag, jag har dessutom fått med mig en skiva med julmusik så nu är jag redo för december :)

Massa kramar till er alla!

Grattis pappa!

Grattis på födelsedagen far lilla! Blir ju inte mycket firande idag kan jag tänka mig, men å andra sidan, att vara på väg till Spanien kanske är det bästa sättet att spendera en födelsedag? ;) Hoppas ni kommer ner säkert och att flygresan går bra! Vi ses snart! :D

Nu hinner jag inte skriva mer, jag, Lea  och Rakel ska in till Madrid! Kanske återkommer senare :) Kram!

Grattis älsklingen!

Massa grattispussar och grattiskramar! ^^ Hoppas du har haft/har det roligt, önskar jag kunde vara där och fira dig! Det får bli både jul och födelsedag när jag kommer hem (vilket är snart! ^^). Men jag missa verkligen många födelsedagar när jag är här. När jag tänker efter... är det bara jag och bror min i familjen och släkten som inte fyller år under vinterhalvåret??

Idag är så otroligt ospännande att berätta om så jag knappt tänkte göra det, men okej, det går fort: jag har pluggat och varit på gymmet. Igår blev det dock utgång, det var verkligen länge sen så det var jättekul.

Nu ska jag hit the shower, kanske läsa lite om epokerna i den spanska litteraturen (orkar inte greppa uppsatsen en gång till, jag får huvudvärk när jag ser den) och sen sova zZzz. Godnatt! 

Inte sympatifiske, jag lovar!

Många av er som känner mig vet säkert att jag är helt beroende av listor - inköpslistor, önskelistor, topplistor, men framförallt och abslout oftast blir det ATT-GÖRA-LISTOR. Det är det ultimata sättet att få struktur för mig; få ner allt på papper, se det objektivt, få stopp på snurret i tankarna. Gärna även ordnat efter prioritetsgrad. När man sedan har gjort en sak på listan är det en enorm tillfredsställelse att sätta en bock bredvid (eller som jag oftast gör, dra ett stort fett streck över) punkten på listan.
Just nu är det definitivt läge för en lista. Med tre uppsatser och två presentationer att få till innan jul, samt 6 romaner att läsa och två arbeten i lingvistik, förutom den allmänna inläsningen av ämnena vi bör göra i manualer etc (som jag just nu ignorerar), så spenderar jag i princip all ledig tid med plugg. Jag inser att det är en brist jag har, jag blir ganska lätt manisk om jag har mycket att göra och kan inte koppla av förrän det är gjort. Jag försöker. Och tack för all uppmuntran, det hjälper! :)

På söndag ska till exempel jag och Lea in till Madrid igen för att besöka El Rastro (ungefär "Spåret"), en stor marknad i området La Latina, och såklart Pradomuséet. 

Och för att prata om något mycket roligare så fick jag post igen idag, från mormor och morfar som skickade ett jättefint kort! Jag har också fått ett till brev från farmor som jag inte berättat om, och innan dess skickade ju mina föräldrar en bok jag behövde och var så omtänksamma att jag också fick med en tidning om mitt favoritämne, språk! :) Så postlådan har knappt hunnit kallna mellan leveranserna ;)

 Tills vi hörs (och ses för vissa!) igen: Massa kramar!

Svenskt lördagsmys

Igår (fredag) läste jag ut "Pazos de Ulloa", och efter att ha spenderat även merparten av idag med att läsa har jag nu bara kvar ca 100 sidor av "Doña Perfecta". Min läsrytm blev lite störd runt klockan 11, då Marisol kom med en rörmokare för att byta vårt handfat. Jag kanske inte har berättet det när jag tänker efter, men vi har haft stopp i handfatet i mitt och Rakels badrum två gånger nu, och till slut bestämde sig alltså värdinnorna för att byta det. Så det blev till att försöka stänga ute borrljudet med hörlurar tills de var klara runt 13. Vid det laget hade Rakel och Rodrigo (som är här och hälsar på igen) åkt in till Madrid, och Emma också för att träffa sina föräldrar som tagit in på hotell där. Så lugnet efter stormen kompenserade. Runt 18 lade jag ner plugget för dagen för att träffa Sabina och Jessica. Vi gick till Carrefour för att göra inköpet till en trerätters middag de planerat, som vi sen gick hem till Sabina och lagade och åt. Bildbevis på detta finns snart på fejan. Till detta blev det romantisk komedi och sedan nostalgi med "Neverending Story" :) Imorgon fortsätter mina litterära eskapader, och föroppningsvis kan jag också få ordning på vad sjutton jag ska skriva litteraturuppsatsen om. Det är också gudomligt skönt att båda lektionerna i Prehistoria (med den galna läraren) har blivit inställda nästa vecka, vilket betyder att jag är ledig måndag och torsdag (=mer tid till att plugga, inget att vara avundsjuk på alltså :P). Nu ska jag sova, behagligt medveten om att jag har sovmorgon imorgon! Kramar!

Hjärtattack, tack tack tack, mera stress, yes yes yes

Idag var det Rakels födelsedag, så vi (jag, Emma och Rak) och Sara som delar några kurser med dem gick ut för att ta en drink och äta tapas :) Det var skönt med ett litet avbrott, för jag har känt mig rätt stressad med skolarbetet nu i veckan, det känns som att det lastas på mer och mer hela tiden, vilket är logiskt eftersom det är exakt det som pågår. Kulmen var nog i tisdags när läraren i litteratur bad oss läsa två romaner tills nästa vecka, vilket har gjort att jag fått skjuta upp allt annat som jag tänkt ta tag i (uppsatsen och presentationen för den galna läraren, PM-et för litteraturuppsatsen och instudering av en bok om Spaniens språk och dialekter) för att läsa varje ledig timme på dygnet. Det är synd, för boken är jätteintressant ("Los Pazos de Ulloa" av Emilia Pardo Bazán om någon skulle vara intresserad) men jag kan liksom inte riktigt njuta när jag har sådan tidspress. Den andra boken ("Doña Perfecta") vet jag inte hur den är än, men den kommer jag antagligen bara hinna skumma igenom...

Imorgon är därför planen:
1. Storhandla. Mitt skafferi är tomt. Klockan 10 öppnar Carrefour, och då kommer jag vara där för att göra veckans (eller månadens?) inköp. Min enda begränsning är att jag måste bära hem allt :P
2. Läsa. Med eventuella avbrott för toalettbesök. 

Det enda som är bra med det är att det till slut har blivit någorlunda höst här också, med ca 15 grader och lite mulet. Så det känns inte lika illa att sitta inne en hel dag. Och för er som har undrat (Lisa bland annat ;) ) så vet jag nu varför träden inte har löv på vintern i Spanien, trots att det typ är som sommar året om: de klipper av dem. Idag på väg till lektionen gick jag över Plaza Cervantes som vanligt, där det på varje sida finns två jättevackra alléer med ett slags lönnträd (som gav efterlängtad skugga när det var varmt), och idag var alla träden halvvägs genom allén utan grenar! Det var avspärrat och så stod det en grupp spanjorer med häcksaxar och sågar och hade fikarast eller nåt (som vanligt). Men det var ju tydligt vad de gjorde. När jag gick hem hade de nästan kommit igenom hela ena sidan av torget. Någon som kan mer om träd än jag som kan förklara varför man gör detta? Har det något att göra med att träden måste ha en "cykel" även om den inte inträffar naturligt? För det ser ju verkligen mycket tristare ut, stammen slutar bara i några knölar högst upp.



Nåja, det om det. Nu ska jag nog... läsa lite :P

Tillbaka till verkligheten

Jaha, så nu har Lisa åkt hem (väldigt konstigt att åka tillbaka till lägenheten efter att ha lämnat henne på flygplatsen, det kändes som om jag borde ha följt med) och allt fortsätter som vanligt. Bara att ta tag i uppsatser, lektioner och vardagsliv igen.

Vi hade jättefint väder hela helgen, vilket jag var jättglad för, jag var rädd att det skulle hinna slå om innan Lisa kom. Det var verkligen overkligt att möta henne på flygplatsen, och hela helgen gick så fort att det nästan känns som om jag inbillat mig det. Men det har varit sjukt kul, och det märktes hur mycket jag har saknat henne. Jag tycker vi hann med mycket, vi har i alla fall utforskat hela Alcalá och sett centrala Madrid, el Prado och el Palacio Real som jag inte varit inne i förut och som så klart var otroligt vackert. Jag tror också att Lisa har utvecklat ett nytt tapasberoende härnere, vilket kan bli jobbigt att underhålla i Sverige ;) Men det blir fler resor till Spanien, eller hur? Förr eller senare :) 

Nu måste jag springa iväg till litteraturlektionen! Kramar!

 

RSS 2.0