La dolce vita

Hej familj, pojkvän, vänner och eventuella andra läsare!

Livet börjar flyta på härnere nu. Det har gått en månad, jag hittar hyfsat bra i stan, de flesta kurserna har börjat, lägenhetslivet fungerar bra, jag tränar lite då och då och träffar både nya och "gamla" vänner. På det hela taget kan man säga att jag är nöjd med tillvaron, och egentligen, hur skulle jag inte kunna vara det? Jag är ju i Spanien :) Det enda som fattas mig är ni nämnda i hälsningsfrasen såklart!

Värmen håller i sig, undrar om det nånsin kommer bli höst här? Men tyvärr är nog svaret ja. Vårt internet fortsätter att svaja, det är lite som om det har en personlighet: ibland är det på bra humör och då går det ganska bra, men på kvällen är det oftast trött och då går det inte alls.

I fredags var vi ute och firade Emma som fyllde 22 tillsammans med några av hennes vänner och bekanta. Jag trodde att jag upplevt spanskt uteliv, men detta var något annat. Vi gick hemifrån vid strax över 10 och träffade alla på en tapasbar. Vid tolvtiden var vi hemma hos de andra i deras lägenhet och förfestade. Alla rökte inne såklart, precis som i baren :P Runt halv två gick vi ut "på riktigt", men först bara till en pub där vi stannade tills den stängde kl 3. Då åkte vi bil till en klubb och stannade till DEN stängde 6 på morgonen. Och hela tiden rökte folk! Rakel och Emma har klagat på att de har ont i halsen ända sedan dess, och jag kan förstå det. Jag tror vi var runt tio personer i sällskap, och det var bara jag och Rakel som inte rökte.

Det har varit långhelg för mig, men imorgon har jag lektioner igen. Jag har börjat läsa kurslitteraturen så smått, än så länge känns det bra för jag känner igen mycket från gymnasiet och SU. Det börjar bli dags att skriva in sig på riktigt denna vecka också, ingen återvändo! :O Nu blir det kanske en tur på stan innan gymmet, och sen middag runt 21.30, som sig bör. Kramar!

Fullt upp!

Jag har sagt till de jag hunnit prata med att det här med bloggande är en paradox: ju mer jag har att berätta desto mindre tid har jag för att göra det. Just nu blir uppdateringarna extra sällan eftersom vårt internet går otrooligt långsamt, det är inte ens kul. Men i alla fall. Lektionerna har börjat! Jag höll på och bytte lite i början, för den litteraturkursen som jag tänkt gå hade en jättekonstig lärare som jag blev lite rädd för. Han började typ med att komma in och säga att han inte skulle lära sig våra namn för det var omöjligt. Sen höll han ett långt föredrag om hur det är en cancerböld som växer på de spanska universiteten att eleverna inte antecknar på lektionerna, att de inte läser litteraturen och att de pluggar i sista stund infr tentorna. Det värsta var att han inte pratade som en förmaning till oss att INTE göra så, utan som för att säga att "Jag vet att ni också kommer göra det här men jag kommer inte bry mig. Jag gör bara mina lektioner och sen är det upp till er." Han sågade oss liksom vid fotknölarna första lektionen. Och förutom det så hade han en bok på vår obligatoriska lista som kostade 200 dollar på Amazon... Nu har jag i alla fall bytt till en annan litteraturkurs som verkar både intressantare och som har en sympatisk, om än lite oorganiserad, lärare. Det går Erasmusstudenter på typ alla kurser, så jag saknar inte folk att prata med :) Förutom det så har jag blivit medlem på ett gym här, har letat länge men inte riktigt vågat, så när tre tjejer från min spanskagrupp sa att de skulle gå hoppade jag på den möjligheten. Det är ett jättebra gym med typ alla sorters klasser och öppet från 9-23, och dessutom har jag ju sällskap :) Vi har bara provat spinning hittils, men imorgon ska jag och Jennifer från Tyskland på pilates. Och så har sommaren kommit tillbaka! Jag var redo att stoppa undan shorts och flip-flop, har ju köpt stövlar och allt, och så bara återvänder solen och hettan! :D Idag har vi haft runt 30 grader, underbart. Fast spanjorerna går runt i jeans och tröja och sjal förstås, de verkar tycka att har det en gång blivit höst så ÄR det höst. Mina flatmates Rakel och Emma är som jag trodde jättesnälla, och hittils funkar sysslofördelning och sånt bra. Vi äter ganska många måltider tillsammans, vi känns som en liten familj när man säger hej då till varann på morgonen och träffas för lunch och middag. Idag fyller Emma år så imorgon ska vi gå ut och fira henne :) Jag saknar er därhemma, jag är ledsen att jag inte är lika tillgänglig på MSN/skype som tidigare men det beror som sagt både på den uberdåliga uppkopplingen och att jag helt enkelt inte hinner. Men jag tänker på er ändå! :) Pussar och kramar tills vi hörs igen!

Sällskap

Till slut kom så mina sambor, två (till synes) jättetrevliga tjejer som jag tror det kommer funka jättebra med. Det är dock konstigt att behöva anpassa sig till två andra i lägenheten vad gäller ljudnivå på musik, matlagning, dela badrum och allt sånt som följer med att man delar boende. Jag tror att det kommer bli lättare att vara mer naturlig när vi har lärt känna varandra bättre.

Igår var jag hemma hos Therese och åt jättegod middag (kyckling, mamma ;) ) som hon lagat. Sen åkte vi, dvs Alcalás svennegäng, två tjejer från Italien och Lieke och Marjol från Nederländerna in till Madrid för att spana in La Noche en Blanco (Natten i vitt typ). Det var som någon slags gatufest, alla gator var packade med folk så att det inte kunde köra några bilar och det var artister som uppträdde och en del kulturevenemang som var gratis. Vi utnyttjade lite gratisdrinkar, "insöp atmosfären" och tog en drink på en uteservering. Var hemma runt 4 på morgonen.

Idag gick jag och Veronika och tittade på en utställning om Ötzi, en helt preserverad (eller ja, mummifierad) kropp som de hittat i en glaciär. Intressant men inte så mycket autentiskt, mest återskapade redskap etc och information om vad de kunnat utröna av kroppen. Också en skärm med direktsändning från den kammare där kroppen nu ligger nedfryst, fast det kändes som att det var ganska upphypat för det var bara en lite knackig svart-vit bild på hans ansikte. Och det hände ju liksom inte så mycket, han tog det ganska lugnt ;)

Jag missade en massa människor på MSN idag, ledsen för det, jag satt i vardagsrummet och pluggade inför provet imorgon. Då ska det också bli intressant att se om jag har lyckats tyda schemat korrekt och om lektionerna verkligen börjar imorgon. Det är lite si och så med informationen här, har flera av oss konstaterat. Och det var nog århundradets underdrift.

Till alla jag missade, vi hörs imorgon! Och alla andra som känner för en pratstund med, förstås :)


La Capital

Idag gick jag upp tidigt för att städa, eftersom  jag läst i ett mail från Sofia att spanjorerna skulle komma idag, så jag kände att en snabb uppfräschning av lägenheten var behövlig. När det var gjort gick jag till Erasmuskontoret där jag äntligen (!) fick mitt intelligenta kort. Sen gick jag runt på stan lite, försökte bland annat hitta den foundation som jag använder. Den fanns på apoteken precis som i Sverige, bara det att min nyans (den ljusaste) inte fanns någonstans, eftersom ingen i Spanien uppenbarligen har min ljusa, nordiska hud (läs: likbleka soldepriverade hud). Men den gick tydligen att beställa hem, så imorgon ska jag gå och hämta ut den.

Jag gick hem, åt lunch, pluggade, funderade på vad jag skulle göra resten av dagen, när Jessica ringde och sa att de var på väg till Madrid för att shoppa, perfekt! Tåget in. Det regnade i princip hela tiden vi var inne, tråkigt. Jag har frossat i lila känns det som, fast egentligen blev det inte så mycket. Ett lila paraply och en lila sjal som jag älskar! Jessica och Sabina shoppade loss men det gick trögt för mig, det dröjde tills den sista butiken som vi kom till typ tio i nio där jag hittade både stövlar och festskor. Jalusin drog igen efter oss när vi gick ut och sen åkte vi hem med alla... eh, 9-22 jobbare? Mycket folk på väg hem i alla fall.

Väl hemma var ett av de andra rummen fullt  med väskor, men jag har ännu inte sett röken av mina flatmates. Får se vad imorgon has in store.

Eftersom jag har flyttat tillbaka datorn till mitt rum är uppkopplingen lite sugigare igen, så det blir tyvärr inga bilder på inköpen som utlovat. Kanske senare när jag stämt av vilka de här mystiska figurerna är som jag bor med :)

Kramar!

Mañanaland

Alltså, ibland längtar man bara hem till Svea rike där allt funkar som det ska. Jag sprang ju runt i nära vild panik de första dagarna för att försöka få tag på lösenord till skolans wlan. Ingen jvel hade en aning om hur eller vad eller varför och skickade runt mig till olika kontor. Till slut sa de att jag måste skriva in mig först, vilket jag inte kommer göra förrän i oktober. Skit. Men nej! På Erasmuskontoret vid min fakultet säger de att så fort mitt kort kommer (vissas kort har redan kommit, andras inte) så kommer jag kunna få mitt användarnamn och lösenord. Hopp! De kommer skicka ett mail när det kommer, det kan dröja upp till två veckor (det har nu gått en och en halv och jag har inte hört något). Så jag har använt skolans datasalar, snyltat på grannen och klarat mig så gott jag kunnat i väntan på något bättre.

Igår pratade jag med Veronika och av en händelse kom vi in på detta.

"Men jag har redan fått mitt."
"Ja men du har väl ditt kort?"
"Nej."
"Va?"
"Jag fick lösenordet från de Erasmuskontoret första dagen när jag kom hit."
"VA?"

WTF liksom?! Hur fn kan man glömma att ge mig internetuppkoppling, det näst viktigaste efter... ja, kanske det viktigaste! Och varför i hlvete kunde ingen kläckt ur sig att jag ska gå till Erasmus huvudkontor? Varför visste ingen detta?!

SÅ. Jag gick dit i förmiddags och simsalabim utan frågor eller problem:

"Hej, en vän till mig sa att hon fick sitt lösenord för internet här?"
"Vill du hämta ut ditt? Vad heter du?"
"Lina etc"
"Här är det."
"Eh jaha, tack då."
"Hasta luego"

Bara sådär. Men det är ju självklart inte bara att skriva in lösenordet och åka, visade det sig. Efter mycket svärande över inställningar och program som ska laddas ned och omstartande av datorn var jag superstolt när anslutningen funkade.
Bara det att den visade sig vara skit. Uppkopplingen är typ sämre än hos min granne och jag kopplas från hela tiden och måste skriva in lösenordet igen. Skit. Så mycket jobb för typ ingenting.

Men jag har inte gett upp helt, jag ska prova att sätta mig någonannanstans i byggnaden och se om det blir bättre där. Om inte är den fn bättre att surfa hemma. Ursäkta språket alla känsliga läsare.


Leka turist

Idag hade jag som plan att träffa Veronika innan lektionerna började och leka turister, och det gjorde jag, bara inte lika mycket som jag trodde eftersom måndagar här, precis som i Sverige, är dagen då alla museer har stängt. Jag kan aldrig lära mig det. Men vi kunde i alla fall gå och titta på katedralen, och en fotoutställning med bilder från Alcalá från 1920-60 talen. Jätteintressant att se vad som har förändrats och inte, och de flesta byggnaderna var de som vi är i nu, universitetsbyggnaderna. Dessutom hade vi turen att gå in samtidigt som en señor som började prata med oss om bilderna och berätta om vad som hände på dem. Det var som en guidad visning! Det visade sig att han var en condueño, en medlem i ett sällskap med människor som symboliskt har köpt byggnaderna för att rädda dem från förfall eller rivning.

När vi turistat klart åt vi lite tapas på en uteservering och sen var det dags att gå till skolan. Mysig dag. Det börjar bli lite "kallare" nu, tror inte att det var mer än 25 grader under dagen.







Hasta luego!

En spanjor en tysk och en Bellman

Oktoberfesten var som Kamilla redan kommenterat en ölfest, närmare bestämt en tysk sådan. Bratwurst, sauerkraut och massa öl med andra ord. Det häftigaste var att den var inuti en tjurfäktningsarena!



Idag började jag dagen med att göra läxorna (som jag skjutit upp hela helgen) och att städa (som jag också har skjutit upp). Jag vet inte riktigt när mina flatmates kommer, men jag vill vara lite beredd så det inte ser ut som ett bombnedslag när de kommer. Vid halvfyratiden gick jag hem Jessica på lunch, hennes spanska flatmates bjöd på paella :) Gott och roligt. Efter maten gick killarna och lade sig för att sova siesta, och vi svenskar skrattade lite åt dem och kollade på tv, men somnade sen nästan i soffan. Det var i och för sig vid typ 17, och Jessica och Sabina hade varit ute natten innan. Jag hade sämre ursäkter.

Just nu genomgår jag en smärre kris eftersom jag inte har någon ost till frukosten och allt är stängt på söndagar. Det blir kanske till att gå ner imorgonbitti om jag orkar.

Hej då så länge!

Sommarliv

Mycket har hänt! Jag glömde säga att jag träffade en till svensk tjej på Gabbana, Jessica. Igår åkte jag med Jessica och Therese (också från Sverige) tillsammans med en kille från Nigeria till en pool som ligger lite utanför Alcalá. Äntligen fick jag använding för min bikini! Sjukt skönt att kunna bada och sola, som det ska vara i Spanien. På plats mötte vi också David från Rumänien (fast han har bott 9 år i Spanien) och hans kompis. På kvällen åkte jag till Jessicas lägenhet för att möta upp med henne och Sabina (också från Sverige) och sen vidare till en kille som heter Santiago, tydligen någon slags eldsjäl inom Erasmus som hyr ut lägenheter till tolv eller tretton studenter och anordnar fester etc. Sabina hade gjort en sjukt snygg smörgåstårta (eftersom alla skulle ta med något typiskt för deras land) som alla blev imponerade av. Alla gick sen vidare ut och efter ett tag splittrade vi på oss. Tack vare Jessica hamnade vi på en klubb utan erasmusstudenter, yay äkta spansk kultur! Jessica var ett socialt underverk och gjorde sig vän med ägarna och bartendrarna på båda ställena, och det slutade med att vi inte behövde betala för det mesta, eller knappt nåt alls. Jag kom hem runt halv sex, närmast spansk utgångstid som jag lyckats med.





Idag åkte vi tillbaka till poolen, denna gång också med Sabina och två tjejer från Holland. Den stänger på måndag så vi måste ju passa på :) Jag var trött (obviously) men solning är inte så krävande. Ikväll är det Oktoberfest på Plaza de Toros utanför stan, ska bli kul. Vet inte exakt vad det är eller varför, men jag tror att det är som en liten festival, utomhus på torget.

Det är dags för mig att gå, hör av mig senare! :)

Blandad kompott

Så här på morgonen tänkte jag hinna ifatt med min bilduppladdning, och det verkar funka bra. Så detta inlägg blir lite blandat:

En av innergårdarna på min fakultet



Plaza Cervantes, "mittpunkten" för alla studenter



Calle Mayor, Alcalás huvudgata



Bytet från min långpromenad till El Corte Inglés: kikärtssoppa, havregryn, kanel, oregano och grovt (riktigt grovt!) bröd från Lidl :)


Mer fest

Kom nyss hem från Cancan, dit vi gck när Gabbana stängde klockan tre. Nu är jag supertrött, lite bilder från min fakultet och godnatt!








Slovo, krysa och krk

Kom precis hem från Café Antiguo (Gamla Cafét) som inte alls är ett café utan en klubb, där det var Erasmusfest idag igen. Tror att den är en erasmusfest nånstans varje dag i Alcalá, igår var det vår irländska pub Media Pinta, faast då gick jag inte, och imorgon är det på Gabbanabar igen. Då ska jag gå :) Kvällen började med att Veronika följde med mig hem efter lektionerna. Över en kaffe kom vi in på språk (naturligt eftersom hon ska plugga engelska och vi båda pluggar spanska) och likheter och skillnader mellan tjeckiska, spanska och svenska. Vi lånade varandras ordböcker och lärde oss uttal, skrattade åt konstiga ord och hittade ord som var likadana på bägge språken. Sånt tycker vi språknördar är roligt, så vi underhöll oss i nästan tre timmar med det, med lite olika sidospår beroende på vad vi kom in på. Det är en av fördelarna med Erasmus: man lär sig inte bara om den spanska kulturen, utan om hela europas olika kulturer. Idag på konversationslektionen pratade vi till exempel om monarkin i olika länder (fast det visade sig att jag var den enda i klassen från ett land med monarki) och jämförde statsskick och annat. 

Veronika gick runt 00, och ungefär en timme senare fick jag ett sms från Tessa som var på festen och undrade om jag ville komma, så  jag begav mig. Blev inte så länge där, men jag är glad att jag gick, för jag träffade min första svenska kontakt i Alcalá! Vi har bytt nummer och får se vad som händer med det.

Eftersom det var lika varmt idag också använde vi vår halvtimmesrast för att gå till Calle Mayor, där Veronika köpte slush och jag köpte denna solfjäder (som det ju heter, inte handfläkt :P).



2 euros i en så kallad "kinaaffär". Överkomligt med tanke på hur skönt det är att kunna fläkta sig i klassrummet, där luften står helt stilla och är det är varmt som i en bastu. Jag tycker synd om killarna i klassen som inte kan använda dessa redskap riktigt lika naturligt :)

Nåja, nog om idag.  Hasta mañana, som vi säger här :)

Skuggan av en rutin

Ny dag, inte så mycket som hänt idag faktiskt. Det blev morgonpromenad innan frukost, sen läxläsning och en tur till Carrefour innan lektionerna började. Just det, jag hämtade böckerna som vi ska använda till kursen också, det visade sig att Alcalingua (som håller i kursen) inte bara ger oss kursen, utan litteraturen också. Det är tydligen första året som det är så, lucky me! :)

Efter lektionerna följde jag med Veronika från Tjeckien som skulle skaffa spanskt nummer och sen gick vi hem till henne och åt vattenmelon, perfekt i värmen. När vi gick till henne var klockan strax över 21 och då var det "svalt", kanske 25 grader. Vi är avundsjuka på de andra klasserna för de är i byggnaden för ekonomistudier och där finns det tydligen AC. Men inte hos oss såklart, vi får fläkta oss med böcker och papper och vad vi kan få tag i. Många spanjorskor har japanska handfläktar, kanske något att investera i?

Verkar inte bli några bilder idag, suck. Försöker igen imorgon.

Kram!


Vuelta al cole (Tillbaka till skolan)

Idag började lektionerna i spanska. De visade sig vara ganska mycket som en spanskalektion från gymnasiet. Först hade vi två timmar grammatik med Alicia, men vi pratade mest om annat, generella tips om Spanien och varandras länder och studier. Efter en halvtimmes paus fortsatte vi med två timmars konversation med Iñaki, som har världens roligaste krull som står ut från huvudet och studsar när han rör huvudet. Om jag vågar ska jag ta ett kort så att ni får se :)

Jag kom hem vid strax före nio och började laga middag. Vi har redan fått läxor men de kan vänta till imorgon eftersom lektionerna inte börjar förrän klockan fyra.

Min dator är snäll idag och jag har lyckats ladda upp flera bilder, så här kommer lite mer lägenhetsfoton:

Mitt lilla kök med tvättmaskin men ingen diskmaskin



Vardagsrummet dit jag nu har flyttat datorn för att det är bättre signal här



Utsikten från min balkong



Husets portingång med postlådorna till höger



Det var allt jag fick med ikväll! Men... Det kommer mera dudududu dudududu dududu...*sjunger*


Språkövningar

Kom nyss hem efter en lååång lång dag. Miguel hämtade mig runt halv elva för att vi skulle åka ut till ett nöjesfält som ligger i utkanten av Madrid. Vi mötte upp på plats med sju av hans andra kompisar. Parken var fantastisk, det bästa var vattenattraktionerna (det var skönt att svalka sig) och "El Abísmo" (Abyssen), en bergochdalbana där man stiger i 90 graders vinkel och sen fortsätter till man är uppochner, sakta, för att accelerera i en twist. Vi åkte därifrån vid halv tio, och vid det laget var jag slut både fysiskt och psykiskt efter att ha gått en hel dag i gassande sol och kastats runt i diverse attraktioner, samtidigt som jag hela tiden behövt anstränga mig för att hålla konversationer på spanska. Men alla var väldigt hänsynsfulla och förklarade om de skämtade om något internt eller pratade om något i spansk kultur som jag inte visste om, och jag har lärt mig flera nya spanska uttryck :) 

Miguel skjutsade sen hem mig (efter en liten felkörning in genom Madrid stad) och jag begav mig utan vidare till Pauls lägenhet där Tessa, Paddy, Matéo, Sebastian, Patrick och en polsk kille som jag inte kan stava namnet till redan hade börjat en mindre "förfest". Efter någon halvtimme gick vi ut för att leta efter en "botellina", ett fenomen där man i princip sitter tillsammans och har hemmafest, fast ute på stan. Vi hade inte så stora förhoppningar att lyckas, men vi träffade faktiskt en hög med Erasmuselever i en park. Min hjärna, som vid det det laget tyckte att det var ansträngande att prata engelska, blev då tvungen att försöka sig på en blandning av bruten spanska, engelska och franska, samt återuppliva mina egna halvdöda franskakunskaper. Till slut vann gäspningarna och vi gick hem. 

Kvaliteten på uppkopplingen verkar pendla snabbt, men jag lyckades ladda upp en bild innan den blev sämre igen, så varsågoda, I give you:

Mitt rum!


Nu blir det säng.

ÅÄÖ

Med lite ovetandes hjälp från min agrannar har jag nu äntligen trådlöst internet! Tyvärr verkar uppkopplingen vara för långsam för att kunna ladda upp bilder, men nu kan ni i alla fall läsa om mina upplevelser på ren svenska, samt att jag äntligen fått skypekontakt med min familj! :) Om någon annan har skype kan ni väl skriva ert användarnamn i en kommentar? 

Idag har jag varit ute på strapatser! Jag bestämde mig för att gå till ett Corte Inglés som ligger utanför stan. Totalt tog det ca tre timmar, shopping inberäknat, men det var värt det, för med mig hem som trofé hade jag havregryn, grovt (riktigt grovt!) bröd och kikärtssoppa. Så när jag kom hem kunde jag vila fötterna och njuta av havregrynsgröt med kanel och banan, samt tre-fyra glas kallt vatten. Sofia kom förbi lägenheten medan jag var ute för att hämta ett papper som kommit till henne med posten, och passade på att lämna täcken, inte för att jag kommer att behöva dem på ett par månader om ens då (det är fortfarande runt 35 grader på dagarna).

Jag ska försöka koppla upp i vardagsrummet och se om det går bättre med bilderna där, annars kanske jag provar igen när jag kommer hem efter att ha träffat Tessa och Paddy. Nu håller jag på att laga middag (kikärtssoppa med pasta) så jag springer lite mellan köket och mitt rum.

Kram på alla tillsvidare!

Mansklig kontakt lisa for sjalen

Forst och framst vad som hande igarkvall:

Jag gick efter uppmuntran fran Jonas, Emil och Lisa pa Erasmusfesten, vilket var det basta jag gjort sen jag kom till Alcalá! Pa vagen dit sammanstralade jag med en kille i min alder som ocksa sag lite vilsen ut, och efter ett tag fragade han om jag skulle till Gabbana (som baren hette), sa vi gjorde sallskap. Han och hans kompis visade sig vara fran England, och efter att jag borjat prata med dem var det varsta mingelfesten dar man gick fran sallskap till sallskap. Nyckeln for att starta en konversation var "Var kommer du ifran?" och fran det kunde man alltid hitta nagot att prata om. Eller skrika om, snarare, det var inte direkt samtalsvanlig volym pa musiken. Gratis sangría och mansklig kontakt var toppen :) Tessa, Paddy och Paddys polska flatmate kommer jag traffa igen imorgon.

Sa till idag. Gick upp tidigt for att fa resultaten innan jag skulle traffa Miguel kl 10, men det visade sig att jag inte alls kunde fa resultaten idag utan pa mandag, och att det ar DA lektionerna borjar. Surprise, surprise! Jag, Miguel och tva av hans kompisar satte oss i alla fall i hans lilla bil och akte ut till deras campus som ligger lite utanfor stan och fikade i deras cafeteria. Det var meningen att vi skulle fixa spanskt telefonnummer till mig ocksa, men pa bada kontoren som vi akte till sag de ut som fragetecken och hanvisade oss nagonannanstans. Surprise, surprise! Men Miguel har gjort vidare efterforskningar och pa mandag nar kontoren oppnar igen tror jag att jag vet vart jag ska ga.

Nu ar det helg och jag kommer inte att kunna surfa (det ordet ar nastan lite nostalgiskt, eller hur?) forran pa mandag, sa da far ni veta allt!

Wow, langt inlagg, jag vill tacka er som orkat lasa anda hit och tack ocksa for alla kommentarer som jag blir sa glad for! Nu ska jag hem och ata grekisk sallad efter inspiration fran min initiativfulle (den kan du ocksa lagga in i cvt ;) ) pojkvan.

Vi hors pa mandag!


Konsten att sla ihjal tid

Annu en dag i Alcalá ar over (nastan) och det har hant lite saker! Borjade min dag med att jogga Calle Mayor upp och ner (inte jag, gatan alltsa) men det blev en ganska kort runda. Min resursrika pojkvan foreslog igarkvall att jag borde leta efter nan park, sa det gjorde jag idag och hittade en ocksa! Dar intog jag min lunch idag och laste nagon timme. 

Jag har ocksa varit och spraktestet jag berattade om. Det gick bra kandes det som, vi far resultaten imorgon och lektionerna borjar kl 16 samma dag.

Min fadder och jag har stamt traff imorgon kl 10, da ska vi aka till det externa campuset dar han pluggar och fixa ett spanskt kontantkort at mig som jag (enligt Miguel) FAR av Erasmus. Visst ar de snalla? :) Sen kanske det blir en kaffe ocksa. Det var mer planerat, men det var innan jag visste att kursen skulle borja imorgon, sa vi far se hur mycket vi hinner.

Mer uppdateringar kommer imorgon!
Kramar!

Och Gud sa: "Var det värme"

Nu ar jag antligen i Alcalá, och har antligen fatt tag pa internet, om an ganska provisoriskt eftersom det inte ar fran min egen dator. Men det kan tydligen droja upp till tva veckor innan jag far losenord for att kunna anvanda skolans tradlosa, sa detta at vad jag har att tillga.

Som jag redan sagt till nagra ar det otroligt varmt, bade igar och idag har det varit 40 grader eller strax under. Nar jag fragade Sofia (min hyresvardinna) om lakan kollade hon lite roat pa mig och visade var de fanns med sa att jag antagligen inte kommer att behova dem forran mojligen i vinter. Varmen gor att man tappar aptiten men jag ater sa gott det gar :) Der ar antagligen sa innan man vant sig.

Mitt rum ar litet men mysigt och lagenheten ar jattefin och supercentral! Jag har typ fem banker, en mack, Carrefour (stort spanskt lagprisvaruhus med typ allt), universitetet, busststation och tagstation inom 5 minuters gangavstand. Det kommer bilder sa snart jag har tillgang till tradlost internet.

Jag har haft gott om tid att utforska den spanska televisionsvarlden, och det ar faktiskt inte sa illa som jag trodde. Visst, de flesta pratprogrammen ar ganska intelligensbefriade, och det verkar mest vara nyheter, men pa kvallarna gar det en del amerikanska serier och filmer. Ikvall ska tex kolla pa "Men in trees". (Dubbat, saklart.) 

Imorgon kl 16 ska jag pa ett spraktest for att bedoma min niva i spanska och bli indelad i en grupp infor en kurs i spanska som jag tror borjar pa mandag. Antagligen ar det mest Erasmusstudenter pa kursen, sa kanske jag kan fa lite kontakter da :) Det ska i vilket fall bli skont att ha nagot mal med dagarna har. 

Jag saknar alla darhemma! Ni far garna skriva till mig for att paminna mig att ni finns, har pa bloggen eller fejan eller var som helst! :) 

RSS 2.0