Tematrio: Övernaturligt

Tänkte ta mig an Lyrans tematrio för första gången. Denna vecka är det övernaturligt tema, ett tema som passar mig som handen i handsken! Gäller bara att välja ut de bästa, tyvärr är The Picture of Dorian Gray redan tagen med det finns ju mycket annat läsvärt, till exempel dessa:

1. Historikern av Elizabeth Kostova kombinerar historiska fakta med den bästa formen av vampyrlitteratur. Soliga italienska piazzor varvas med mörka kyrkokällare där mystiken dallrar tät och där man lätt kan tro att Dracula fortfarande lever och suger blod, som han gör i denna jakt på sanningen som går genom både tid och rum.

2. The Canterville Ghost av Oscar Wilde är väl mer en novell än en roman, men den passar ju så bra till temat! Denna underbara berättelse om den amerikanska familjen som flyttar till England och möter ett ensamt spöke som man först skrattar åt, sedan tycker synd om och som slutligen får vila i frid.

3. En vampyrs bekännelser av Anne Rice är ännu en vampyrroman och tillsammans med den första romanen i denna tematrio en av de bästa inom genren. Vampyrens odödlighet betonas medan Louie berättar om sitt liv från New Orleans på 1800-talet fram till idag och om ett liv, eller en död, där förutsättningen är att gömma sig in plain sight.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback